Selecteer een pagina

Zomerhuisje Wijk aan zee: Markten in de buurt

ga kijken bij

De Zwarte Markt, De Bazaar

Beverwijk, 5 km van Wijk aan Zee
De bazaar in Beverwijk

De Zwarte Markt en de Oosterse Bazaar

De Bazaar (voorheen De Zwarte Markt) in Beverwijk is al ruim 30 jaar dé plek waar uiteenlopende culturen samenkomen en bestaat uit verschillende marktdelen; Zwarte Markt, Oosterse Markt, Supermarkt Amazing Oriëntal, Grand Bazaar, Mihrab, Hal 30, de Boulevard, Kofferbakmarkt en de Buitenmarkten.

De Bazaar is dynamisch, gedurfd en elk weekeinde weer anders en gezellig. Elk marktdeel koestert zijn eigen cultuur, sfeer en karakter en herbergt een eigen kenmerkend aanbod.

Wat op 13 september 1980 begon in de toenmalige Beverwijkse bloemen- en groente-veiling, groeide in sneltreinvaart uit tot een Europa’s grootste overdekte markt. De eerste ‘Zwarte’ Markt trok direct 500 standhouders en 14.000 bezoekers. Van heinde en verre stroomden de liefhebbers toe. Vooral de bijzondere Bazaar-sfeer en de mond-tot-mond reclame van bezoekers, misten hun uitwerking niet op de almaar stijgende populariteit van de markt.

Het succes maakte de tongen los, vooral ook in Beverwijk en omstreken. Bestuurders en middenstanders vroegen zich bezorgd af of zo’n wekelijks evenement wel kon. Ondanks de scepsis was Nederland een succesvol en grootschalig evenement rijker! Eerst alleen op zaterdag. Sinds 1984 is De Bazaar ook geopend op zondag. Wat sinds de eerste marktdag nooit is veranderd: iedereen is welkom in Beverwijk. Als kijker, koper of verkoper. Wie op de sfeervolle Bazaar op zoek gaat naar mazzel en vermaak wordt nooit teleurgesteld! In 1982 kreeg de ‘Zwarte’ Markt gezelschap van de Oosterse Markt. In 1986, opende de Grand Bazaar, haar deuren. Vanaf 1994 kwam de Computermarkt daar nog bij. In 2007 opende Hal 30 haar deuren.`Het gigantische aanbod maakt het bijna onmogelijk op één dag alles te zien en te beleven. Wie alle markten, met hun eigen cultuur, sfeer en aanbod écht goed wil leren kennen (zien, proeven, ruiken) heeft meer tijd nodig. Echte liefhebbers trekken voor hun bezoek een compleet weekend uit…

De Bazaar weet echt iedereen te vermaken!

Een overzicht:

Eten
Groente, fruit & aardappelen
Brood, banket, snoep & zoetigheid
Droogwaren (kruiden, specerijen & thee)
Vis, vlees & gevogelte

Beauty
Drogisterijwaren & cosmetica
Parfums
Kappers, barbiers & hair extensions
Wellness (manicure, pedicure, epileren)

Wooninrichting
Meubels
Brocante & tweede hands
Woonaccessoires
Keukenaccessoires & serviesgoed

Elektronica
Games, CD’s & films
Gereedschap, kabels en voeding
PC, tablet en smartphone (incl. reparatie)
Witgoed

Horeca en vermaak
Fotostudio, portret tekenaar
Waarzegger
Entertainment/workshops van de winkeliers
Restaurants & terrassen

Kinderen
Baby- en kinderkleding en schoenen
Kinderkamer meubels en accessoires
Kinderspeelgoed
Kinderbenodigheden

Kleding en accesoires
Kleding (incl. avondkleding, sportkleding & werkkleding)
Fashion accessoires
Diensten: Kleermakers

zuiderzeemuseum_entree_binnenmuseum_foto_madelondielen.jpg(mediaclass-landscape-medium.056f5eb75bd181976bbab1d3dbff417a32d1d87a)
zuiderzeemuseum_tentoonstelling_zee_vol_verhalen_foto_erik_hesmerg_44.jpg(mediaclass-carousel-large.7f85f555ed71061e3c72a59caf83779c90a6da9a)
zuiderzeemuseum_tentoonstelling_zee_vol_verhalen_foto_erik_hesmerg_44.jpg(mediaclass-carousel-large.7f85f555ed71061e3c72a59caf83779c90a6da9a)
ZOMERHUISJE? ALLEEN IN DE ZOMER?

Het hele jaar door

Dat betekent dat je altijd van harte welkom bent, ongeacht het jaargetijde, lente, zomer, herfst of winter. In de lente kun je genieten van de uitlopende natuur en de vele vogels in het duin of op het strand. De zomer vraagt om een duik in de zee, een mooie fietstocht door de omgeving of een dagtocht met naar Alkmaar, Amsterdam of Haarlem. In de herfst is het prachtig wandelen door de gekleurde bossen en duinen. En de winter? Ook dan is het bij ons goed toeven. Geniet van de witte duinen als het gesneeuwd heeft en bij voldoende vorst kun je verderop in Noord-Holland bijna overal op de schaats stappen. Na het schaatsen of je wandeling kun je lekker een warme kop chocomel drinken in ons warme zomerhuisje.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.